ZITTING 26 JANUARI 2023

Vandaag een uitgesproken matte en ook korte vergadering.
De zitting op deze laatste donderdag van januari (gedichtendag !) start traditioneel met het voorlezen van enkele gedichten. Schepen Klima  en voorzitter De Smet zetten hun beste beentje voor. (Bekijk de video iets meer naar onder)

Overigens stellen we vast dat de raad ook dit voorjaar nog geen aanstalten maakt om eindelijk terug naar de raadzaal te verhuizen, maar gewoon verder loopt in de Kaekelaar. En de stemmodule (die bij het begin van de zitting van 15 september was aangekondigd voor zeer binnenkort) wordt nog steeds niet in gebruik genomen.
Over het feit dat er vorig jaar alweer geen twee rondes zijn geweest met toelichting van de intercommunales zullen we maar zedig zwijgen, het kan de vergadering echt niet interesseren die decretale verplichting...
Er was zelfs een bestuurder van CIPAL die in februari beloofde om "binnen 6 maanden" opnieuw voor de raad te verschijnen met antwoorden op vragen die toen niet direct konden beantwoord worden. Verder niks meer van gehoord vorig jaar.

Vervolgens hebben we de eedaflegging van Yvonne Schenck (Vlaams Belang) die de plaats inneemt van de ontslagnemende Lieselotte  Decroix.

 

Onze belhamelredactie wenst het kersverse raadslid een verdienstelijk mandaat met tussendoor snedige interpellaties!

Veel succes, Yvonne.

rollover >>>

Het nieuwe raadslid Yvonne Schenck

Hieronder de video met het voorlezen van de gedichten en tevens de eedaflegging van Yvonne Schenck:


De slappe agenda geeft onze fotograaf de mogelijkheid om zich meer te concentreren op speciale fotomomenten...

burgemeester Maarten de Veuster

Erik Block

Mooi gebrilde Maya

In slaap gevallen?


Spa-flessenwater ipv kraantjeswater

Flessenwater van het merk SPA blijft de favoriete drank van de gemeenteraad en dat wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Sluikreclame?

Waar is de tijd van de goede voornemens om alleen nog kraantjeswater in karaf op te dienen tijdens de raadszittingen?
Slechts enkele malen voorzichtig geprobeerd en vervolgens definitief afgevoerd.

In ieder geval een serieuze vooruitgang dat (zoals vroeger wel eens gebeurde) er geen Coca Cola meer wordt gepresenteerd en ook een einde kwam aan dat erg storende rondgeloop om een koffietje te gaan halen bij de automaat.


Op een bepaald ogenblik was schepen Paul Valkeniers zo intensief aan het zoeken op zijn smartphone dat ie vergat zijn stem uit te brengen.

Tot de orde geroepen door de voorzitter trok hij zich uit de slag met te verklaren dat hij algoritmen aan het opzoeken was. Wat in de gegeven omstandigheden uitmondde in een gulle lachbui bij de raadsleden.
Even tevoren was er immers een stevige discussie geweest tussen schepen Iefke Hendrickx en raadslid Brecht Verwulgen... over algoritmen.

Algoritmenjager Paul Valkeniers

Algoritmenspeurders? Zouden deze twee collegeleden (Eerste schepen Iefke Hendrickx en burgemeester Maarten de Veuster) misschien ook een speurtocht naar algoritmen gestart zijn...?

Hieronder onze burgemeester met zijn maandelijkse rubriek rond de hangende problemen in Schoten.
Vandaag Oekraïne en brand Schuttershof:


Lieven de Smet hier als 'duce' Neen, dit is geen in Schoten verloren gelopen achterneef van de 'duce' maar wel de voorzitter van de Schotense gemeenteraad die aandachtig luistert naar een uiteenzetting over algoritmen door Brecht Verwulgen, alias den Bram.