OP CAFÉ MET NELSON MANDELA

Bij de voorstelling van de Schotense lijsttrekkers vraagt Gazet van Antwerpen aan CD&V kopstuk Erik Block: Met welke overleden persoon had je wel eens op café willen gaan?

Antwoord van lijsttrekker Erik Block: Nelson Mandela.

Tja, wat zou Erik met deze persoon zoal kunnen besproken hebben?

  - Nelson de aanbeveling overmaken om wat vaker met de Holebi-regenboogvlag uit te pakken?

  - Informeren naar de beste methodes van het ANC om bommen te leggen of halsbandmoorden (Necklacing) te plegen zal wel niet tot het vragenlijstje van Erik behoord hebben...

  - Dan misschien met gebalde linker vuist het haatlied, pardon: strijdlied "Kill the Boer" eens samen uit volle borst proberen te zingen?

Het blijft verbazen hoe Christen Democraten de laatste tijd blijven aanschurken tegen Links en bij voorkeur zelfs Extreem Links.

In het verleden hebben we al verwezen naar de sympathieën voor BLM en naar de bereidheid van de christelijke zuil om het communistische ManiFiesta te ondersteunen...

CD&V is hier goed op weg om zich politiek compleet irrelevant te maken. De Schotense socialisten achterna!

Ook de lijstduwers doen niet veel goeds verhopen voor de partij: een uitbollende minister die er de voorbije jaren maar weinig van gebakken heeft, een tante die meedoet om het Vlaams Belang voetje proberen te lichten en een ereburgemeester die vooral meester was in het opdrijven van de gemeentelijke belastingen... Je zou haast denken dat de partij met zelfdestructieve plannen rondloopt.