100 JAAR

HERDENKING WAPENSTILSTAND VAN DE 'GROOTE OORLOG'

Na 100 jaar misschien eindelijk toch eens eerherstel voor de jongens terechtgesteld wegens zogenaamde desertie.

Soldaten die de gruwel mentaal niet meer aankonden en begonnen te dolen... werden als misdadige deserteurs voor het vuurpeleton gesleept.

Wanneer excuses van de Belgische overheid voor de schandalige behandeling van Vlaamse soldaten die het aandurfden te protesteren

tegen de franstalige arrogantie van hun officieren: de strafkampen in Frankrijk (houthakkers aan de Orne b.v.).

Voor wanneer excuses voor de beschadiging en moedwillige vernieling van Vlaamse AVV-VVK-zerkjes, grafschennis in opdracht van het fransdolle België.

Hoelang nog wachten op excuses voor de nutteloze dood van duizenden Vlaamse jongens die door gewetenloze Belgische officieren

gedurende de laatste maanden van de oorlog verplicht werden storm te lopen tegen de overgebleven mitrailleursnesten van een Duits leger dat reeds aan het inpakken was.....

(Neem de proef op de som en raadpleeg de overlijdensdata van onze Schotense gesneuvelden: abnormaal veel in de laatste maanden....)

Wanneer erkenning van de schandelijke behandeling die de inwoners van de geannexeerde Duitse gebieden moesten ondergaan de eerste jaren na de 'vrede'.

(En à propos: Eupen-Malmédy nationale oorlogsbuit die de Walen zomaar zonder compensaties voor Vlaanderen op hun bil kunnen slagen....)

100 jaar Belgische leugens: hoogste tijd voor de waarheid, excuses en herstelbetalingen!

Hoelang nog misplaatste heroïek voor 'Belgische', Franse, Britse en Amerikaanse gesneuvelden

terwijl de Duitse slachtoffers van deze tragische en absurde broederstrijd in de vergeetput belanden?

> belhamelstartpagina

voor de kransneerlegging