UITSLAG GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN
met korte commentaar

taartgrafiek

Zoals algemeen verwacht speelt N-VA haar absolute meerderheid kwijt maar blijft wel de grootste partij, op de hielen gezeten door het Vlaams Belang dat met lijsttrekker Tom van Grieken het raadslid met de meeste voorkeurstemmen in huis heeft.

CD&V zet met zijn status quo van 3 zetels alweer een teleurstellend resultaat neer. Volgens ons gewoon omdat de meeste Schotenaren niet wild enthousiast zijn om met windturbines, regenboog-zebrapaden, LGBTQIA+ toestanden en wollige praat over 'respect' en 'diversiteit'  geconfronteerd te worden.
Ook de blauwe "plus" heeft weinig zoden aan de dijk gezet. De meeste Schotense VLDers zijn blijkbaar samen met Paul Valkeniers overgestapt naar N-VA en hebben daar mee het initiatiefrecht van de Maarten veilig gesteld.

Groen-Schoten deelt in de klappen die de Groenen in de nationale regering over zich heen geroepen hebben.
De plaatselijke afdeling heeft de voorbije 6 jaar zeker niet ondermaats gepresteerd en heeft die afstraffing onzes inziens niet verdiend.

Vooruit slaagt erin om zijn laatste zetel te behouden. Dank zij het 'Connereffect'?


Uit de taartgrafiek hierboven blijkt duidelijk dat Schoten met een overgrote meerderheid Vlaams-nationaal heeft gestemd. Vraag is of Schoten nu ook daadwerkelijk zo bestuurd gaat worden.
Of misschien toch met een verwaterd Vlaams programma, gewoon om het ondemocratische 'cordon sanitaire' in stand te kunnen houden...?