ZITTING 19 SEPTEMBER 2024

Een eerder saaie zitting. Wie vuurwerk had verwacht juist voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober was eraan voor de moeite. Alles verliep braafjes.

Wel een hele reeks door oppositieleden toegevoegde agendapunten, echter zonder potten te breken... waarschijnlijk met het oog op mogelijke coalitiegesprekken mocht N-VA zijn absolute meerderheid kwijtspelen: kwestie van dan op een goed blaadje te staan bij de Maarten als die samenwerking met VB, de andere Vlaams-nationale partij, halsstarrig blijft afwijzen.

Alvorens te stemmen over de notulen van vorige zitting vraagt VB-raadslid Piet Bouciqué hoever het staat met de procedure 'aanstelling korpschef'.

Verloopt zoals gepland volgens de aanwezige korpschef. Er is echter slechts één kandidaat opgedaagd. Op 31 september is er selectiecommissie. De naam van de kandidaat mag echter niet vrijgegeven worden.
Met een korte schaterlach voegt voorzitter Lieven de Smet (N-VA) eraan toe: "Laat ons hopen dat het een goede kandidaat is!".

Naam mag niet prijsgegeven worden....
rollover

Eén ding weten we met zekerheid: een volgende maal zal onze korpschef vervaldata en indieningstermijnen nauwkeurig in het oog houden.


tokkelen op smartphone of laptob
rollover

Soms niet makkelijk om de raadsleden bij de les te houden. Geen probleem bij algemeen als interessant ervaren agendapunten. Als het onderwerp echter wat saai wordt zitten heel wat raadsleden koortsachtig te tokkelen op hun smartphone of laptop.
We zijn ervan overtuigd dat dit steeds in functie van de zitting is.


Dieter Peeters

Dieter Peeters (cd&v) merkt op dat de Budgetwijzigingen van de kerkfabrieken te laat worden voorgelegd aan de raad. De deadline om te reageren is reeds verstreken....(zie punten 7 en 8).

Dieter doet eveneens voorstellen om op Deuzeld en Berkenrode een mogelijke vestigingsplaats voor speeltuinen te onderzoeken. (zie punt 18)

Ook vestigt hij de aandacht op het ontbreken van een behoorlijk geschilderd zebrapad in de vlot heraangelgde Vordensteinstraat. (zie varia)

Raadpleeg het klankverslag voor de volledige vragen en de antwoorden vanuit het college.



rollover


Peter Arnauw

Eén van de wakkerste raadsleden vandaag: Peter Arnauw (Groen) met commentaar bij 4 agendapunten (14, 15, 16, 17) en 3 zelf ingediende interpellaties (21, 22, 23). Dit alles te beluisteren in het klankverslag.


Schepen Iefke Hendrickx

Schepen Iefke Hendrickx (N-VA) wordt vandaag 4 maal op de rooster gelegd met o.m. vragen over Lokaal Bestuur - Semesterrapportering 2024, Gebruiksovereenkomst - Perceel Atheneum,  Spreiding Speeltuinen en over het uitblijven van de schildering van het zebrapad in de Vordensteinstraat.

 

In het klankverslag terug te vinden onder de punten 11, 15, 18 en 25.



uitnodiging boswandeling

Schepen Walter Brat (N-VA) grijpt de varia aan om de raadsleden nogmaals aan te sporen zich aan te melden voor de natuurwandeling in Hannek-Noord op uitnodiging van Agentschap Natuur en Bos.

Tevens is het een gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe boswachter. De belangstelling van de dames en heren verkozenen blijkt tot hiertoe ondermaats...


Op het einde der zitting nodigt voorzitter Lieven de Smet iedereen uit op een 'legislatuurafscheidsdrink' en dit na de gemeenteraadszitting van donderdag 21 november. Die "iedereen" moet hij snel bijstellen: de drink is alleen bedoeld voor de raadsleden, niet voor het aanwezige publiek!

Publiek ongewenst
rollover

Stel je voor dat die massa's publiek die regelmatig de raad volgen ook nog mee zouden aanschuiven om aan een drankje te nippen... We zoeken nog voort in ons beeldarchief naar een beeldhouwwerk van de 'pezewever'. Sorry, Lieven.


Bezoekers die echt meer details zoeken over deze gemeenteraad raden we aan het bijhorende klankverslag te raadplegen.


Zo snel mogelijk hopen we hier nog enkele foto's te kunnen presenteren genomen tijdens deze zitting.