Voor de zoveelste maal op rij:

MERKWAARDIGE ZETELVERDELING IN BELGIË

De VL/W zetelverdeling

Het demokratische principe "One man - one vote" wordt in ons gezegend koninkrijk 'lichtjes' met voeten getreden.

Hoe is het in hemelsnaam te verklaren dat voor het Europese parlement VLAAMS BELANG met 1.034.112 stemmen 3 zetels verovert terwijl het Waalse LES ENGAGÉS met slechts 383.837 stemmen (iets méér dan 1/3de van VB) toch 2 zetels in de schoot geworpen krijgt...?


Is het beter gesteld in het federale parlement?
Zeker niet: reken even mee.

VLAAMS BELANG: 961.601 stemmen goed voor 20 zetels.

MR: 716.934. Dat is bijna een kwart miljoen stemmen minder en desalniettemin goed voor eveneens 20 zetels!

Toeval? Laat ons dan nog eens kijken naar LES ENGAGÉS, die behalen hier 472.755 stemmen, dit is minder dan de helft van het stemmenaantal van VLAAMS BELANG maar krijgen wel 14 zetels toegeschoven... als u het ons vraagt zijn er 2 mogelijkheden: ofwel krijgt LES ENGAGÉS minstens 4 zetels te veel of krijgt VLAAMS BELANG er 8 te weinig.

Misschien een Belgische truc om het VLAAMS BELANG te viseren? Kijken we even naar CD&V: 557.392 stemmen goed voor een schamele 11 zetels. Verdorie een pak meer stemmen dan de Waalse zusterpartij (zie hierboven Les Engagés) en toch 3 zetels minder.

Ook onze socialistische boezemvrienden zitten in hetzelfde schuitje: PS: met 561.602 stemmen goed voor 16 zetels. VOORUIT: mag afdruipen met 13 zetels ofschoon ze 566.436 stemmen behaalden.

We weten het: onze Belgische machthebbers hebben een mooie (en ingewikkelde) uitleg voor deze duidelijk ondemokratische uitschuiver.

Van één zaak zijn we echter zeker: mocht deze duidelijke discriminatie omgekeerd worden en onze Waalse vrienden treffen dan zal het geen verkiezing na verkiezing blijven aanslepen zulk een opvallende discriminatie maar zal één vingerknip van de eendrachtig verenigde Waalse partijen deze onduldbare toestand onmiddellijk rechtzetten. En gelijk zouden ze hebben!

Wij Vlamingen zijn in meerderheid behept met een slavenmentaliteit en zullen voorlopig alles op zijn beloop laten. Flink geholpen door onze MSM, de lakeien van la Belgique à papa die hierover in alle talen zullen zwijgen.

 


>>> belhamelstartpagina