ANNELIES TWITTERT EROP LOS


Enkelingen

In een tweet gericht aan @zpz_polbru (politiezone Brussel hoofdstad) spreekt minister Verlinden over "enkelingen" die rel schopten in de stad.

Mevrouw de minister zal dringend een bezoekje moeten brengen aan Pearl of Hans Anders...
Wij hebben in ieder geval iets anders gezien: namelijk grote bendes agressieve Marokkaanse woestelingen aan het werk bij het deskundig vertimmeren van straatmeubilair, brand stichten en andere baldadigheden.

En daar tegenover weinig actieve politie. (Geen verwijt aan de agenten, die voeren de instructies uit van hun oversten, die op hun beurt van de plaatselijke politiekers de opdracht kregen hun kiesvee niet teveel te hinderen bij het uitoefenen van hun hobby's...)
Is dat werkelijk "alles in het werk stellen" om een einde te maken aan brutale rellen, excellentie?

Als brave huisvaders en - moeders met hun kroost vreedzaam gaan betogen tegen de coronatirranie dan gaat het er heel anders aan toe en wordt er daar in Brussel wellustig op los geklopt.

De paar Marokkaanse baldadigaards die toch bij de lurven werden gevat liepen enkele uren later al terug op vrije voeten. Zullen zij de aangerichte schade moeten vergoeden? Twijfelachtig,  zal meer iets zijn waarvoor de hardwerkende Vlaming mag opdraaien via zijn schandalig hoge belastingen.

Integratie van die kansenparels is nog niet voor morgen, zoveel is duidelijk.