ZITTING 24 NOVEMBER 2022

Onze 'nummer 32' waagt nog eens een poging om via het spreekrecht enige reactie los te krijgen bij het college. De voorbije 20 jaar is dat zo goed als nooit gelukt ondanks enkele honderden toespraken met opmerkingen of vragen.
Ook nu weer werd onze spreker straal genegeerd door de aanwezige verkozenen des volks... Hij kan den boom in.
Onze medewerker zijn tussenkomst werd uit het audioverslag weggeknipt.

Hier kunt u zijn voorgelezen tekst alsnog nakijken.

Voorts moeten we melden dat het tellen der uitgebrachte stemmen bij momenten weer zeer stroef is verlopen. Dit terwijl een peperduur conferentiesysteem met stemnotering door eenvoudig drukken op de knop in een hoek stof staat te vergaren.... Meer dan 3 jaar geleden aangekocht en nog niet éénmaal effectief ingezet.

U dacht dat we schromelijk overdrijven?
Bekijk dan onderstaande video van bijna 4 minuten om de stemmen te noteren bij agendapunt 18 - 21 'Zwanheide':

FHD 1080p: geschikt voor weergave op volledig scherm


Uw burgemeester Maarten de Veuster (N-VA) kondigt aan dat hij stopt met verslag uitbrengen over de toestand op het Schotense coronafront.

Onderstaande video laat het de burgemeester zelf vertellen:


Korpschef Schoten

Onze korpschef Jack Vissers meldt dat hij maandag voor de eerste maal in zijn leven mee gaat opstappen in een politiebetoging. Omdat er nog steeds te veel geweld is tegen politiemensen en omdat de beweerde nultolerantie ten opzichte van dit geweld dode letter blijft.

De korpschef legt er de nadruk op dat de dienst verzekerd blijft, hij en de deelnemende politiemensen uit Schoten betogen immers in hun vrije tijd.
Voorbeeldige houding !


Te koud in de zaal?
rollover

Ondanks een behoorlijke zaaltemperatuur toch nog koulijders in de Kaekelaar...


op naar de brandstapel met klimaatontkenners.

Volgens raadslid Kurt Vermeiren (vooruit) horen klimaatontkenners thuis op de brandstapel !
Dat beetje CO2, fijn stof en dioxines dat daarbij vrijkomt zal voor deze klimaatfreak dan toch nog net door de beugel kunnen?
Begin alvast tijdig met hout te sprokkelen, Kurt, want meer en meer mensen beginnen het op hun heupen te krijgen van die overdreven angstaanjagerij met  extreme doemscenario's. (punt 20 - 23)


Nog een fameuze uitschuiver van onze socialist: in een rijtje hem onwelgevallige regeringsleiders als Trump en Bolsonaro vermeldt hij ook de naam 'Van Grieken'.... (De voor linkie-winkies baarlijke duivel Orban vergeten, Kurt?)
Even Kurt letterlijk citeren: "Euh, vooralsnog leven we niet in een, euh, in een maatschappij waar dat, euh, Trump, Bolsonaro, euh, of, euh, de Van Griekens van deze wereld aan het roer staan, euh."
Slechts één enkel raadslid had de moed om deze niet erg collegiale plaagstoot af te keuren als onbeschoft, temeer daar Tom van Grieken, opgehouden in het parlement, hier geen passende repliek op kon geven.
Proficiat Peter Vanaken voor je spontane reactie. (punt 4 - 4)Uitvoerige uitleg over de maatregelen na brand in Schuttershof
rollover

Burgemeester Maarten de Veuster (N-VA) geeft in een ellenlange uiteenzetting uitleg over de maatregelen die werden genomen na de brand in Schuttershof.
Raadslid Kurt Vermeiren (vooruit) had in een toegevoegd agendapunt gesuggereerd dat in tegenstelling tot wat was beloofd er nu toch een financiële impact zou zijn voor de getroffen bewoners.
Ook zou volgens Kurt de communicatie en psychosociale opvang voor verbetering vatbaar zijn.
(punt 35 - blanco op plaats 37)

Dit onderwerp komt onder meer ook ter sprake in onderstaande video:

 


Voor bezoekers die agendapunten volledig willen volgen geven we de link naar het audioverslag.

Opgelet echter: de nummering van de agendapunten is verworden tot één grote chaos: zowel de agenda, de besluitenlijst als het audioverslag bezigen een onderling fors afwijkende nummering....

Onze nummers van agendapunten hierboven in onze commentaren verwijzen naar de nummers van de originele agenda.

Om bezoekers niet nodeloos te laten zoeken vermelden we achter onze originele agendanummers ook de nummers die deze punten nu in het audioverslag hebben toegewezen gekregen.