GELEZEN EN HERKAUWD - Herfst 2022


Een opmerkelijke tweet van onze minister Annelies Verlinden:

Annelies tweet erop los

Is deze excellentie nog goed bij haar verstand? Franssprekende 'bottinekes' feliciteren voor hun professionaliteit... omdat ze bij een huiszoeking in Merksem de bewoner hebben doodgeschoten !?
Zo professioneel dat er zelfs geen bodycam opnamen ter beschikking zouden zijn voor een reconstructie.

Kan mevrouw de minister zich voorstellen wat er in het omgekeerde geval zou gebeurd zijn: Nederlandstalige 'bottinekes' die bij een huiszoeking in het Walenland de bewoner ombrengen?

Denkt de minister dat ze in dergelijk geval als politiek verantwoordelijke het onderzoek rustig zou kunnen afwachten?
Ogenblikkelijk ontslag nemen, ja, of zware herrie met onze eendrachtige Franstalige landgenoten, herrie die alleen zou stoppen na ontslag van de politiek verantwoordelijke minister en waarschijnlijk ook van haar collega van Justitie Quickie-Stickie.

Zo, en niet anders functioneert la Belgique: Waalse zeggenschap en Vlaamse kruiperigheid.


Rusland wordt er in de westerse media van beschuldigd oorlogsmisdaden te plegen bij de invasie van Oekraïne: burgerdoelen worden aangevallen om de bevolking te demoraliseren en bij die beschietingen zijn de laatste weken tientallen Oekraïense burgers om het leven gekomen.
Iedere weldenkende mens zal dit catalogeren onder oorlogsmisdaden en ten strengste afkeuren.

Wel opmerkelijk dat de hardste roepers (Engelsen en Amerikanen) zelf boter op hun hoofd hebben - en nog geen beetje!

Hebben deze geallieerden in de tweede wereldoorlog 'moral bombing' zelf niet verheven tot militaire strategie en ook op grote schaal toegepast?

Niet met tientallen of honderden doden  tot gevolg maar met honderdduizenden burgerdoden...


De fut is er blijkbaar uit bij onze klimaatmarcheerders.

Klimaatmars 2022

Ondanks stevige reclame in de media dagen er op 23 oktober slechts 25 à 30.000 betogers op voor deze betoging.
Aan de ijver van de msm kan het niet gelegen hebben. Onze VRT wist zelfs in de middaguitzending (!) van het nieuws op 23 oktober (de reporter ter plaatse zal opgemerkt hebben dat de belangstelling deze keer niet denderend was) nog in extremis een ultieme oproep te lanceren om toch maar mee te komen betogen - geen probleem voor late beslissers want de start van de betoging werd met een uur uitgesteld tot 14u - zo werd erbij gezegd.
Enne zo ging de nieuwslezer verder: mensen die tegen de hoge energieprijzen willen demonstreren zijn eveneens welkom!

Even vergelijken met de klimaatbetoging van 27 januari 2019: miezerig weer en toch 70.000 deelnemers! In zoverre dat door de onverwachte overrompeling het vertrek van de betoging met een half uur moest vervroegd worden...

Simpele diagnose: als de kindsoldaten van de klimaatkruistocht niet om de haverklap mogen spijbelen voor het 'goede' doel smelt hun actiebereidheid weg als sneeuw voor de zon.


Onze VRT deed zijn reputatie van marxistische propagandazender alweer alle eer aan: op vrijdag 28 oktober, in het radionieuws van 13 uur bestond de nieuwslezer het van de stad Lhasa (die kreunt onder een absurd lange lockdown) "de strengst bewaakte stad van China" te noemen.

Lhasa
Potala paleis in Lhasa / Tibet. Afbeelding vervaardigd door Johann Grueber s.j. 1661. Eén van de weinige boeddhistische paleizen en kloosters die nog niet verwoest zijn door de Chinese bezetter. Om toeristen met dit uithangbord stroop aan de baard te smeren of gewoon een rad voor de ogen te draaien?

Lhasa is de hoofdstad van Tibet, een buurland van China. In 1950 werd Tibet slachtoffer van een Chinese invasie... en dat weten onze VRT nieuwslezers uiteraard ook, maar om hun communistische geestesgenoten te plezieren mag er wel eens gepoterd worden.