ZITTING 16 SEPTEMBER 2021

Eindelijk opnieuw fysieke gemeenteraad, weliswaar niet zonder technische problemen.
De klankinstallatie strooit roet in het eten, maar onze bode en technisch personeel zorgen voor een creatieve oplossing door met de luttele functionerende micro's van de ene naar de andere spreker te rennen....

Eerst en vooral moet het van ons hart dat het vreemd aandoet een gemeenteraad mee te maken zonder dat Monik van den Bogaert aanwezig is....

Voorzitter Lieven de Smet (N-VA) vliegt er gezwind in maar de eerste spreker die het woord krijgt bij agendapunt 1 valt al direct uit met microfoonproblemen.

Dieter Peeters (cd&v) neemt het laatste punt van de politieraad (aankoop schoenen) te baat om onze korpschef een gelukkige verjaardag te wensen.
Een verraste korpschef Jack Vissers reageert met: "Dank u wel, als u nog zou zingen zou ik nog blijer zijn" waarna er geen koorgezangen opstegen maar wel een hartelijk applaus losbarstte.

Vervolgens wordt er buiten agenda een kwartiertje uitgetrokken om over de toestand op het Covidfront te palaveren.

Zoals vorige malen ontpopt onze burgemeester zich als een volleerde statisticus: 90,9% van de +11 jarigen is reeds een eerste maal geprikt en 88,8% van dezelfde groep is volledig gevaccineerd (nou ja: in afwachting van een derde, een vierde en misschien nog meer prikken).

"Schitterende cijfers" volgens onze burgemeester...

Minder schitterend dat er ondertussen in onze gemeente wel verschillende klassen in quarantaine moesten gaan.

Meerdere sprekers wensen te reageren maar veel kunnen we hierover niet vertellen vanwege het falen van de micro's.

Wel hebben we begrepen dat de burgemeester niet erg opgetogen was met de opmerking van cd&v-raadslid Erik Maes die de voor de jeugd ontgoochelende afgelasting van de scholencross in de schoenen van onze edelachtbare Maarten wou schuiven...

Erik kreeg prompt onder de neus gewreven dat het wel degelijk een minister uit zijn eigen partij is die verantwoordelijk is voor de "erbarmelijke ministeriƫle besluiten" inzake beheersing van de covidepidemie.
Daarenboven is de cross niet afgelast maar uitgesteld.

Na dit covidintermezzo terug naar de dagorde: 'Bekrachtiging politieverordening burgemeester'.
Betreft de braderij ingericht door 'Geniet van Schoten'.

Socialistisch raadslid Kurt Vermeiren (foto >>>)
is er als de kippen bij om nog een vervolg te breien aan de coviddiscussie, hij heeft namelijk een vreemde vaststelling gedaan: mensen die volledig ongecontroleerd het afgesloten gedeelte van de markt zijn binnengeraakt!

Binnen zonder covid safe ticket!
Verschillende mensen, waaronder zijn eigen vrouw, hebben dit bevestigd.

Kurt probeert er een ludieke noot in te brengen: "Er zijn misschien veel mensen die durven beuzelen maar als ik hier in volle raad zeg dat mijn vrouw dat ook doet dan denk ik dat ik vandaag niet moet thuiskomen".

Mooi zo, Kurt, heb je eindelijk door dat er met een lepel honig meer vliegen zijn te vangen dan met een vat azijn?

Kurt Vermeiren

Geniet van Schoten

Die snoodaards van ongevaccineerden werd zelfs geen blik gegund op de geneugten van hun gevaccineerde medeburgers. Met zwart zeildoek alles afgespannen!                                      rollover


Enkele kiekjes genomen tijdens de beraadslagingen. Helemaal onderaan enkele videofragmenten.

met micro in de hand

micro in de hand!

Wouter opnieuw present

Schepen Wouter Rombouts (N-VA) is opnieuw present. De schepen is duidelijk nog niet in zijn gewone doen, we wensen hem zo spoedig mogelijk volledig herstel na zijn zware ziekte.

Korpschef Vissers.

Paul Valkeniers

Paul de Swaef

Ruim afstand houdend...

Schepen Walter Brat