ZITTING 15 DECEMBER 2020

Dat begint op een ware lijdensweg te gelijken met die digitale gemeenteraden: zo urenlang naar onscherpe en kleurverstoorde schermbeelden moeten kijken, dan nog overgoten met een ondefinieerbaar sausje van klanken - soms van bedroevende kwaliteit - die nota bene tussendoor ook nog gewoon durven uitvallen....

Er bestaan aangenamere bezigheden om je avond te vullen!

Daarenboven is het vaak moeilijk volgen vanwege de erg summiere toelichting bij de agendapunten die terug te vinden is op het internet.

Hieronder enkele foto's van college- en raadsleden die tijdens de zitting actief waren.

Lieven de Smet Kurt Vermeiren Walter Brat Olivier Coppens
Dieter Peeters zit met een rood oortje.... Charlotte Klima Erik Block Paul de Swaef
Paul Valkeniers Iefke Hendrickx Peter Arnauw Sandra Lauryssen
Piet Bouciqué Burgemeester Wouter Rombouts Lieven de Smet

Ook onze algemeen directeur vóór een kunstzinnige achtergrond willen we u niet onthouden.

Algemeen directeur


Burgemeester Maarten de Veuster (N-VA) start de raad met een uitgebreid overzicht van de Schotense toestand inzake Covid-19.

Voorts vernemen we van Schepen Walter Brat (N-VA) dat er in Schoten "geen openbaar domein in overschot" is. (Tja, is dat verwonderlijk met opeenvolgende gemeentebesturen die al decennia lang hoofdzakelijk bezig zijn met bouwprojecten en verkavelingsplannen?)

Bij de bespreking van de problemen rond Bonte Hannek kwamen we te weten dat het Groene oud-raadslid Dirk Gadeyne ernstig ziek is. Ondanks het feit dat we met Dirk enkele malen flink in de clinch hebben gelegen kost het ons geen moeite om te erkennen dat Dirk veruit het meest capabele en correcte raadslid is dat Agalev of Groen ooit heeft kunnen afvaardigen naar de gemeenteraad.
De belhamelredactie wenst Dirk de broodnodige moed en sterkte om in deze zware beproeving overeind te blijven en we durven hopen op een spoedig herstel.
(Ondertusen vernemen we dat Dirk op 20 december is overleden. We bieden de familie en de partij Groen onze oprechte deelneming aan bij dit zware en veel te vroege verlies)

Nog over de problematiek rond Bonte Hannek (Jaja, niet minder dan 2 partijen - Groen en CD&V - hadden dit onderwerp op de agenda geplaatst!) sloeg onze burgervader tijdens zijn toelichting dicht nadat hij de inmiddels overleden spilfiguur Jack van Havre met die "éne zondaar binnen de familie" had betiteld.... Verdere verhelderende uitleg was voor de geheime zitting.

Op het einde van de openbare zitting wenste voorzitter Lieven zijn dank uit te spreken aan "de kijkers die thuis meegenoten ( ! ! ) hebben van deze laatste gemeenteraad van dit toch wel onwaarschijnlijk rare jaar 20-20". (Vergelijk met onze kijk helemaal bovenaan)Hubo sluikreclame

We zien het in de toekomst al gebeuren:
de video van de zitting om de haverklap onderbroken met irriterende reclamespotjes...


Hier een eerste voorzichtige aanzet met commerciële en partijpolitieke reclame??
Op de valreep kon mevrouw Ann Vylders van 'Water-link' nog een verslag brengen over de werking van haar intercommunale. (Overigens een erg verzorgde presentatie!)

Het dient gezegd dat het ook dit jaar weer niet aanschuiven was door bestuurders van de onderscheidene intercommunales om hun uitleg te komen doen. Geen enkele is er zelfs in geslaagd zijn decretaal voorziene tweede ronde te komen brengen....

WaterlinkWie interesse (en tijd !) heeft om de volledige zitting nog eens te beluisteren kan HIER terecht.

En neen, wees zeker niet bang van de raadsvoorzitter, het is een vriendelijke man die slechts bij uitzondering eens boos kan kijken.

Boze Lieven


De belhamelredactie wenst al onze bezoekers een zalige Kerst en een voorspoedig Nieuwjaar 2021.