ZOVEELSTE VLAAMSE CAPITULATIE !

De duidelijkste kleurencombinatie voor onze nieuwe nummerplaten Europees model: zwart op geel.

Uiteraard niet naar de zin van onze Waalse politici, stel je voor: de landennummerplaat op voorschrift van de Walen die ooit de Verenigde Nederlanden vormden nu allemaal met dezelfde kleuren op de nummerplaat zien rondtoeren. Een gruwel in de ogen van Belgicisten en van vele Walen!

Gelukkig hebben we nog een kordate staatssecretaris van vervoer de heer Etienne Schouppe (zich manmoedig op de stoere borst kloppend) en die verklaart temidden van al die onenigheid zelf de knoop te zullen doorhakken...

Hak!... Plat op zijn buik is hij gegaan. Hij heeft gewoon de oekaze van zijn Waalse meesters uitgevoerd: rood op wit moest het blijven en als dank voor zijn knechtendienst mocht het rood iets donkerder zijn.

Mooi vooruitzicht met die onderdanige ruggengraatloosheid van heel wat Vlaamse politici nu we weer met de Walen gaan praten over verdere staatshervorming... wanneer gaat Vlaanderen zijn demokratische meerderheid eens durven gebruiken en zich loswrikken uit die wurggreep van een franstalige minderheid?